BRING IT BACK: 2021
by Team Dutchgraph
17/12/2021

De kerstverlichting hangt in de steden en men bereidt zich voor op het afsluiten van 2021. Tijd voor een extra blog om de balans op te maken. Welke projecten hebben we gedaan en wat heeft dit betekent voor onze klanten? Welke momenten staan in ons geheugen gegrift en welke ontwikkelingen maakten het afgelopen jaar onvergetelijk? Ook kijken we naar de toekomst. We hebben namelijk enorm veel in het verschiet waar we heel erg excited voor zijn!

Wat kun je verwachten in ons blog:

  • Een greep uit onze projecten van het afgelopen jaar
  • Enkele hoogtepunten voor Dutchgraph®
  • Opening Dutchgraph® Store
  • Een flash-forward naar alle ontwikkelingen voor 2022
TERUGBLIK //
FLASHBACK //
DUTCHGRAPH® //
PROJECTEN //
STORE //
STUDIO //
GALLERY //
2022 //
foto by Debbie Hendriks

Projecten om van te smullen

Dat we continue met nieuwe, toffe en eigenzinnige ondernemers in contact komen maakt ons werk fantastisch om te doen. Ook in 2021 hebben we heerlijke projecten mogen doen in samenwerking met onze pure klanten. Een greep hiervan bestaat uit ‘oudgedienden’ als Schmidt-Oss, Do More en de Wijchense Molen tot aan nieuwe samenwerkingen met o.a. Bar Lekker, Online Bazen, Deal.nl, Netpoint en zelfs de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid! Kortom: Het was een bewogen jaar waarin we talloze merken hebben mogen maken en we voor nóg meer klanten hun merkbeleving sterk verhoogd hebben.

Als Merk Makers hebben we in maart de identiteit en uitstraling mogen creëren samen met het gezelligste restaurant van Huissen: Bar Lekker! Zij hadden een duidelijke wens om meer swing in de zaak te krijgen. Meer jonge mensen, meer schwung en meer groei om nog meer gasten te voorzien van een gastronomische beleving waarvan het water je in de mond loopt. De identiteit moest dan ook perfect aansluiten bij de wensen, interesses en ‘vibe’ van deze nieuwe doelgroep. Het resultaat check je hier. Wil jij zelf aan de slag met je doelgroep? Check dan hier hoe je écht contact krijgt met hen!

Usability test to impress!

In 2020 kwamen we voor het eerst in contact met Netpoint. Een innovatief bedrijf met een focus op automatisering voor praktijkeigenaren van de Nederlandse mondzorg. Zij hadden voor ons een heerlijke uitdaging. Een doordacht, efficiënt en prachtig softwaredesign opleveren voor Dentium®. Dentium® is een programma dat tandartsen, orthodontisten en Centra Bijzondere Tandheelkunde gebruiken in de praktijk om jou zo goed, snel en efficiënt mogelijk te helpen.

Dat een sterk design veel meer is dan alleen een mooi plaatje is inmiddels bekend. Samen met ervaren tandarts Natalie Verberkt is stap voor stap gekeken naar hoe Dentium® zorgprofessionals zo goed mogelijk van dienst kan zijn. Dit hebben we o.a. gedaan door de usability te testen. Hierin wordt in de praktijk een vroege versie van het ontwerp getest met tandartsen en andere (mond)zorgprofessionals als proefpersonen. Hen wordt gevraagd een afspraak te maken, gegevens op te zoeken of een wijziging te maken in de gegevens van de patiënt.

Dit proces wordt ‘over the shoulder’ gefilmd waarbij de usability tester hardop benoemd welke gedachtes opkomen en welke keuzes men maakt. Hierdoor worden onduidelijkheden en eventuele foutjes vroegtijdig opgespoord wat in the long run veel geld kan schelen/opleveren! Er zijn dan minder correcties nodig in het ontwerp en het testen van een ontwerp zorgt altijd voor een betere conversie én meer omzet in de long run. In 2022 wordt Dentium® uitgerold en we zijn er trots op dat we hieraan mee hebben mogen werken!

New in town: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Ook zijn we in 2021 een samenwerking aangegaan met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid! We zijn trots dat wij middels deze samenwerking bij kunnen dragen aan de veiligheid in de regio. Als vaste grafische/creatieve partner ondersteunen we de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in het maken van communicatie uitingen en bedenken van creatieve ideeën. Ook functioneren we als ‘merk bewakers’ en zorgen we ervoor dat dezelfde stijl gehanteerd wordt in álle uitingen waarbij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid betrokken is.

Groeien en bloeien

Afgelopen jaar bestonden we 8 jaar! Tijd voor een feestje, maar zoals jullie allemaal weten zat dat er niet in tijdens de maand mei. Speciaal voor onze klanten, supporters en ambassadeurs hebben we toen een video laten maken om iedereen te bedanken. Deze is hier te bekijken! Dankzij onze klanten hebben we de afgelopen jaren kunnen groeien in ervaring, kennis en kunde. Het jaar 2021 was dan ook hét jaar waarin de wens voor een nieuwe werkplek steeds groter werd. En zo geschiedde…

In ons vorige blog kun je lezen hoe we na een maandenlange voorbereiding zijn verhuisd naar een nieuwe plek! Ons nieuwe kantoor biedt ruimte aan een Dutchgraph® Store, Makers Studio en Art Gallery! Door meerdere disciplines onder één dak te ‘blurren’ ontstaat een kruisbestuiving van creativiteit, ideeën en inspiratie! Deze diversiteit zie je ook terugkomen in het team. Met Merel Bakhuizen werken we aan marketing en Selwyn Hoeks als developer is ons team in staat om nóg meer vraagstukken aan te pakken. Heb jij als ZZP’er ongelofelijke skills in beeld en tekst en denk jij van meerwaarde te zijn voor het maken van magistraal mooie merken? Check onze vacature en laat het ons weten!

Op naar de sterren. En daar voorbij!

Met frisse energie en een twinkeling in de ogen kijken we naar de toekomst. Met als eerste mijlpaal: De opening van de Dutchgraph® Store! Vanaf 1 december is onze winkel geopend met producten die gericht zijn op creativiteit, innovatie en design. Om de opening te vieren krijgen de eerste 50 bezoekers een welkomstcadeautje van ons! Zien we je in de Bottelstraat op nummer 1? We kijken uit naar je komst!

In 2022 starten we met workshops op het gebied van branding in onze Makers Studio. Daarover volgt later meer informatie. Verder hopen we ook in 2022 nieuwe, eigenzinnige ondernemers te ontmoeten die aan de slag willen met hun merk. Zodat we samen kunnen zorgen dat ieder contactmoment met jouw merk waarde toevoegt en fans creëert. Zo bouwen we merken met een doel. Merken die het leven van talloze mensen inspireren en dat hopen we nog lang te doen! Is jouw merk klaar voor 2022? Voor nu zijn we er even tussenuit van 20 december t/m 2 januari 2022. Om daarna met frisse energie een heel jaar lang te gaan knallen!

Team Dutchgraph®
We wensen iedereen héle fijne feestdagen!

Nieuwsbrief

Elke maand tijdens het luchtalarm een nieuwsbrief ontvangen?🚨

Dutchgraph®

Bottelstraat 1, 6511XA Nijmegen

Fijne Feestdagen 🎄 🎅

Neem contact op

Naar contact