Howdy, wij nemen op dit moment helaas geen nieuwe opdrachten aan.

Merk -identiteit -uitstraling

De meeste A-merken op de wereld hebben één ding gemeen: hun merkfundament staat als een huis. Een sterk merk is herkenbaar, geloofwaardig en straalt uit dat het toekomstbestendig is. Dat komt doordat succesvolle merken vastleggen wat hun ‘ultieme doel’ is op lange termijn en ze heel goed weten welke koers zij varen. Het vastleggen van jouw merkfundament zorgt voor zelfvertrouwen én authenticiteit waardoor jouw doelgroep direct weet: ‘Daar zit ik goed!’. 

Het merkfundament bestaat uit twee eenvoudige stappen:

 

 

 

STAP 1: HET KARAKTER VAN JE MERK

Om te zorgen dat mensen het juiste gevoel krijgen bij je merk is het eerst zaak dat we het ‘karakter’ blootleggen. Net als bij mensen geldt: hoe authentieker en consistenter iemand is, hoe meer je deze persoon vertrouwt. Dat gaan we ook bereiken met jouw merk. Hiervoor doen we onderzoek, vragen we je het hemd van het lijf en gaan we écht de diepte in. Dat toveren we vervolgens om in:

  • Een toekomstvisie: Jouw strategische stip aan de horizon, in combinatie met de essentie van jouw succes, geformuleerd als doel.
  • Missie statement: Hierin wordt beschreven wat jouw merk gaat doen én laten om bovenstaand doel te bereiken.
  • Merkwaarden: Deze beschrijven het karakter van je merk en hoe het omgaat met de wereld, de doelgroep en elkaar.
  • Tone-of-voice: Laat zien welke toon jouw merk aanslaat en hoe je dat consistent doet op álle kanalen en contactmomenten.

Wanneer bovenstaande elementen zijn vastgelegd ga je merken dat het makkelijker wordt om strategisch slimme keuzes te maken. Indien het karakter van je merk ook voelbaar wordt voor de buitenwereld, dan pas is het tijd om écht te gaan groeien.

Meer weten over (jouw) merkkarakter? Neem contact op of check onze cases.

Toekomstvisie //
Missie-statement //
Merkwaarden //
Tone-of-voice //
Huisstijl //
Brandbook //
Merk-uitingen //

STAP 2: DE UITSTRALING VAN JE MERK


De meeste grote, succesvolle merken kunnen met trots zeggen: ons merk is consistent en authentiek. Dat bereiken ze met een ijzersterke uitstraling die ontspringt uit het karakter van het merk. Daarmee creëer je herkenbaarheid, ambassadeurs én een gedachtengoed waarbij mensen zich aan willen sluiten. Hierdoor voelen mensen vertrouwen bij het zien van jouw bedrijf.

  • Logo: Volgens velen is een logo ‘het gezicht’ van een bedrijf. Op basis van jouw behoeftes creëren we een logo dat raakt, verrast en imponeert.
  • Huisstijl/ uitstraling: Een kleurenonderzoek, het bepalen van de juiste lettertypes en het creëren van complete, herkenbare en visuele stijl.
  • Brandbook: Om te zorgen voor continuïteit en herkenbaarheid worden (visuele) afspraken over jouw merk vastgelegd in een praktisch brandbook.
  • Uitingen: Tijd om je merk de wereld in te sturen! Alles dat jouw logo, boodschap of naam draagt kan door ons ontworpen én gerealiseerd worden. Niets is te gek.

Door de bovenstaande elementen te laten samenwerken komt jouw merk tot leven. Het drukt een onzichtbare kwaliteitstempel op jouw organisatie waardoor mensen weten wat ze mogen verwachten. Consistentie zorgt voor vertrouwen en dat zorgt voor meer loyaliteit van bezoekers, klanten of andere betrokkenen van jouw merk.

Meer weten over merkuitstraling? Daar kunnen we jouw alles over vertellen! Contact ->